school_logo.jpg
prominent_logo.png

Buitenschoolse opvang

(BSO)

Buitenschoolse opvang Otterlo is gehuisvest in de Ericaschool aan de Kerklaan 1 in Otterlo.
De locatie heeft 1 basisgroep voor kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar. Een basisgroep is een vaste groep kinderen. Op dit moment hebben we 14 kindplaatsen en draait de groep op maandag-, dinsdag -, en donderdagmiddag.
We vinden het belangrijk dat kinderen zich prettig en veilig voelen in de buitenschoolse opvang. Hierbij gaan we ervan uit dat ieder kind er mag zijn, zoals hij of zij is. Kinderen bepalen in belangrijke mate zelf hoe zij hun vrije tijd invullen. De pedagogisch medewerkers kijken en luisteren goed naar de kinderen en spelen zo in op de behoefte van elk kind. De pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen in hun spel en helpen eventueel het kind bij het maken van een keuze.
Elke dag worden er tal van activiteiten aangeboden. Kinderen worden gestimuleerd om mee te doen, maar zijn niet verplicht om deel te nemen. Door een afwisselend aanbod van activiteiten op het gebied van sport, creativiteit en natuurlijk spelen worden kinderen spelenderwijs uitgedaagd om mee te doen.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen ook lekker buitenspelen. Wij doen dit op het schoolplein waar we dan regelmatig sport-, en spelactiviteiten aanbieden. Wij gaan ook met de kinderen naar het bos of de speelweide.

Kinderopvang OOK

Ericaschool

Ericaschool in Otterlo

Kerklaan 1