school_logo.jpg
prominent_logo.png

Onze school

Vlak bij het nationaal park De Hoge Veluwe, ligt in de gemeente Ede het dorp Otterlo met ongeveer 2500 inwoners.
Er is één basisschool, de Ericaschool. Ons gebouw ligt midden in het dorp. Het oudste gedeelte van dit gebouw dateert van 1908, het huidige schoolgebouw bestaat dus ruim honderd jaar.
De school zelf bestaat al veel langer. Al in 1844 werd er op de plek waar nu de school staat een gebouw (met pomp!) neergezet. Deze school werd in 1908 gesloopt en vervangen door een gebouw met drie klassen. Sinds de laatste verbouwing telt ons gebouw elf groepslokalen, een gemeenschapsruimte, een speellokaal en een handvaardigheid zolder. Eén van de gangen wordt gebruikt als permanente expositiewand met werk van kinderen. Aan de overkant van de Sportlaan staat de gymzaal (Sero), die door de groepen 3 t/m 8 wordt gebruikt voor de gymlessen. De laatste jaren krimpt de school in leerlingenaantal. Van de elf lokalen wordt nu één lokaal gebruikt door de BSO (buitenschoolse opvang). De twee lokalen die aan het dorpshuis grenzen hebben wij inmiddels ook moeten afstaan en zijn niet langer toegankelijk. Op dit moment is de Ericaschool een school met 8 groepen.

Ericaschool

Ericaschool in Otterlo

Kerklaan 1

6731 BA Otterlo