school_logo.jpg
nov,
woensdag

Recordbedrag voor Sint-Maarten

Ericaschool haalt recordbedrag op!

Op vrijdag 13 oktober hebben de leerlingen van de Ericaschool uit Otterlo meegedaan aan de sponsorloop voor de Sister Regina Primary School op Sint-Maarten. Vanmorgen is bekend gemaakt hoeveel geld er is opgehaald bij de loop.

De vrijdag voor de herfstvakantie hebben de kinderen rondes ter grootte van een half voetbalveld gelopen. De kinderen van de groepen 1 en 2 liepen 15 minuten, voor de groepen 3/4/5 duurde de loop 20 minuten en de groepen 6, 7 en 8 liepen maar liefst 25 minuten. Veel kinderen hadden nog nooit een sponsorloop meegemaakt en vonden het erg spannend.

Het doel van de loop is bij veel kinderen bekend. Sinds orkaan Irma hebben juf Amanda en juf Sanne veel contact gehad met Hanna Wassenberg, een oud collega van het team. Hanna is nu werkzaam op de SR Regina Primary School. Net na de storm ontvingen de juffen foto's van Hanna via de Whatsapp. De schade aan de school was goed te zien. Voor de juffen stond direct vast dat er actie ondernomen moest worden. "De foto's en verhalen van Hanna grepen ons zo aan dat er in het team direct besloten is om een actie op te zetten" aldus juf Amanda. Juf Sanne vult aan: "Samen met de leerlingen van de plusklas is er gekeken naar mogelijkheden om zo veel mogelijk geld op te halen. Van wandeltocht tot spelletjesmiddag tot fancy fair, allerlei ideeën zijn de revue gepasseerd".

Juf Hanna was ondertussen tijdelijk over uit Sint-Maarten en kwam op school langs om een presentatie te geven over haar/de school en de schade die Irma had aangericht. Vervolgens zijn de leerlingen op zoek gegaan naar sponsoren voor de loop.

Dat er veel sponsoren gevonden zijn bleek op maandagochtend 30 oktober. Door de kinderen van de school is maar liefst € 5163,50 opgehaald! De ouderraad heeft besloten het bedrag vanuit de adoptie pot aan te vullen tot een mooi rond getal. Hierdoor was er vanmorgen voor de ouders en kinderen te zien dat er maar liefst € 5200,- is opgehaald voor de school op Sint-Maarten. Een speciale vermelding verdient Nikki Jeths. De jonge dame uit groep 1 rende maar liefst € 564,- bij elkaar!

Juf Hanna reageerde via de telefoon op de uitkomst van de sponsorloop: " Wauw, ik ben sprakeloos!". De teller blijft mogelijk niet staan op de € 5200,- er komen nog wat laatste donaties binnen. De Ericaschool kijkt tevreden terug op een fantastische dag en een mooi bedrag voor SR Regina Primary School.

Ericaschool

Ericaschool in Otterlo

Kerklaan 1

6731 BA Otterlo