Excursie groep 3/4 en 5 Dolfinarium

19 mei 2022

Dinsdag zijn we in het kader van unit 5: Sharing the planet op excursie geweest naar het Dolfinarium!

Bij binnenkomst zagen we de zeeleeuwen. Er was net een presentatie bezig die we konden volgen. Er kwamen meteen vragen bij de kinderen op die we gaan gebruiken bij onze unit.

We hebben een educatieve les gehad over roggen en haaien. We hebben nieuwe dingen geleerd over deze dieren, we hebben ze bekeken en aangeraakt. Soms even schrikken maar wel heel stoer! We weten nu van de hoe je kunt zien wat een vrouwtje en wat een mannetje is! Alle kinderen kregen een garnaaltje om de roggen en haaien te voeren.

Bij de dolfijnenshow hebben we geleerd over de gedragingen van dolfijnen maar ook over bedreiging van deze dieren: de plastic soep!

Bij de delta hebben we een presentatie gezien over dolfijnen en konden we vragen stellen. Dit was erg leuk! De kinderen hadden veel te vragen en hebben ook al veel antwoorden gehad. Over de andere vragen gaan we in deze unit aan het werk!

We hebben ook kennis gemaakt met Olga, één van de walrussen. We zagen haar en nog andere walrussen terug bij Onder Odiezee. Zo hebben we gezien wat ze met hun snorharen doen!

Het was een leuke en leerzame dag! We gaan op school verder met het thema water en zout!