Kinderboekenweek 2019

4 oktober 2019

Woensdag 2 oktober is de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema dit jaar is Reis mee!.

De opening vond dit jaar plaats in de eigen klassen.

Alle juffen hadden een koffer mee met daarin iets wat ze niet willen missen of heel graag meenemen als ze op reis gaan. Het is de bedoeling dat de kinderen deze en aankomende week zelf ook iets meenemen wat ze op reis graag meenemen.

In de klas wordt gesproken over een reisbestemming voor de groep: een tijdreis, een ruimtereis, een schoolreis, allerlei reizen zijn mogelijk. Tijdens de Kinderboekenweek worden de reisbestemmingen uitgewerkt.

Natuurlijk wordt er deze weken veel extra aandacht geschonken aan lezen en voorlezen aan elkaar!

Op woensdag 16 oktober sluiten we de Kinderboekenweek af met een ‘reis door de school’. Groepen gaan bij elkaar kijken welke reisbestemming er gekozen was en hoe deze is uitgewerkt.