Ericaschool

De Ericaschool is een dorpsschool die alle kinderen uit Otterlo en omgeving welkom heet.

Wij bieden hen de veilige en duurzame basis waarop ze hun toekomst kunnen bouwen. Dit begint ermee dat ieder kind mag zijn wie hij of zij is. Ook wanneer dit anders is dan andere kinderen. We laten kinderen ontdekken dat het juist de verschillen zijn waardoor je samen verder komt dan alleen. Alle kinderen weten dat ze onderdeel zijn van de samenleving binnen onze school. Dat ze erbij horen en mee mogen doen. Bij ons op school hoeft niemand alleen te spelen en onze kinderen zien naar elkaar om. Zoals hun ouders dat op hun beurt doen in de samenleving rond de school.

De Ericaschool biedt kinderen een stapsteen tussen de kleinere wereld uit hun jeugd en de grotere wereld daarbuiten. Wij zorgen ervoor dat kinderen die grotere wereld in durven en kunnen stappen. Weten wie je bent, waar je vandaan komt en dat je er mag zijn, is daarbij belangrijk, maar kennis en vaardigheden zijn dit ook. Wij leren alle kinderen zo goed mogelijk rekenen, lezen, schrijven en een gesprek voeren. Omdat geen kind hetzelfde is, staat maatwerk daarbij voorop. Kunst helpt kinderen om anders naar de wereld te kijken en opent de verbeeldingskracht. Wij brengen onze kinderen daarmee in aanraking en laten hen ook de eigen creativiteit ontwikkelen. Alle kinderen zingen bij ons op school en leren om samen muziek te maken. Dit maakt niet alleen hun wereld groter, maar laat hen ook ervaren dat je samen de mooiste klank maakt.

Kinderen leren bij ons niet alleen binnen de muren van de school, maar ook daarbuiten. Wij pakken de kansen die onze omgeving biedt om hen te laten sporten, ze de natuur te leren kennen en naar musea te gaan. Wij laten hen mensen ontmoeten die anders zijn dan zij. Prikkelen hun nieuwsgierigheid en wakkeren hun verlangen aan om een steeds wijdere wereld in te trekken. Het onbekende bekend te maken.

De Ericaschool is een ontmoetingsplaats. Wij bieden kinderen en volwassenen de ruimte  waarin ze elkaar kunnen ontmoeten, inspireren hen om op de ander af te stappen en dit met een open en uitnodigende houding te doen.