Theaterlessen

De leerlijn theater is onderdeel van het overheidssubsidieprogramma CMK (cultuureducatie met kwaliteit). Het is een subsidie om een doorgaande leerlijn op het gebied van cultuureducatie (theater) te ontwikkelen en te verankeren binnen het onderwijs.

We gaan met theater aan de slag met zowel de leerlingen als de leerkrachten. We werken aan de culturele competenties van de leerlingen en de deskundigheidsbevordering van de leerkrachten. Alle klassen krijgen 6 theaterlessen per klas gegeven door een theaterdocent en werken met diverse theatervormen en leren presenteren.

De leerkrachten krijgen meerder teamtrainingen hoe ze zelf theaterlessen kunnen verzorgen in de klas als de vakdocent theater er niet is.

Als laatste krijgen alle klassen een kindertheatervoorstelling te zien in Cultura.