Hoofdluisprotocol

Vrijwel iedere school wordt wel eens geconfronteerd met luizen. Deze onschadelijke beestjes,
die jeuk veroorzaken en door krabben mogelijk kleine infecties geven, dienen bestreden te
worden. Om verspreiding te voorkomen hebben wij een aantal maatregelen getroffen die in
dit protocol worden beschreven. Voorop staat dat preventie en behandeling uitsluitend effect
heeft als er thuis en op school wordt samengewerkt.
Na iedere vakantie worden alle kinderen gecontroleerd door luizenouders. Deze controle vindt
in de week aansluitend op de vakantie plaats.

Wanneer thuis luizen worden geconstateerd, informeren ouders de leerkracht, ook als behandeling al heeft plaatsgevonden. De leerkracht informeert de directie die de coördinatrice luizenouders informeert. De directie zorgt ervoor dat er een groepsmail naar alle andere ouders van de groep wordt verstuurd.

Documenten