Regelingen Gemeente Ede

Gemeente Ede heeft voor inwoners met een laag inkomen en hun kinderen een aantal aanvullende inkomensregelingen. Voor deze kinderen hebben wij de volgende regelingen:

• Diplomazwemmen; een bedrag van € 450 om zwemdiploma A te halen
  • Meer Kinderen Meedoen; een bedrag van € 200 om te kunnen sporten of een cultuur- of recreatie-activiteit te doen
  • Kindpakket; voor kinderen op de basisschool een bedrag van € 125 en voor kinderen op het voortgezet onderwijs een bedrag van € 175
  • Schoolgaan; een fiets en laptop voor kinderen die voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan

Zo kunnen ook zij met alles meedoen.

Schoolgaan

Speciaal voor leerlingen uit groep 8 is er de regeling Schoolgaan. Ouders met een laag inkomen kunnen voor hun kinderen die voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan, een fiets en een laptop aanvragen. Een echtpaar komt voor onze regelingen in aanmerking als hun inkomen lager is dan € 1.857 en als zij een beperkt vermogen hebben; voor een alleenstaande ouder is het maximale inkomensbedrag € 1.300.

Informatie verstrekken aan ouders

In bijgaande advertentie en op www.ede.nl/regelingenkinderen staat alle informatie die van belang is en welke regelingen er voor kinderen en volwassenen zijn.

Wij vragen u om deze informatie onder de aandacht te brengen van ouders, zodat zoveel mogelijk kinderen en volwassenen van onze regelingen gebruik kunnen maken.

Advertentie inkomensregelingen 2020